• Kategorie
  • TYGIELEK DO PARZENIA KAWY PO TURECKU 660ml BERLINGER HAUS BH-6951

Symbol: BH-6951
65 zł
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 21 zł
Kurier 21 zł
Kurier FedEx (Happet) 21 zł
Kurier DPD (Hkarm) 21 zł
InPost Kurier (Ikonka) 21 zł
Kurier InPost (Chłopcy z Rancza) 21 zł
Kurier InPost (DROPCOM) 21 zł
Kurier InPost (GiftWorld) 21 zł
Kurier UPS (Hanipol) 21 zł
Kurier Ptak 21 zł
Kurier Kinghoff 21 zł
Kurier GLS (HandSfe) 21 zł
Kurier Alizoo 21 zł
Kurier InPost Berlinger 21 zł
Kurier TNT (Levenhuk) 21 zł
Kurier GLS (Office Support) 21 zł
Kurier Kringle 21 zł
Kurier DPD (AquaPlanet) 21 zł
Kurier Handbags 21 zł
Kurier DPD (PrezentyHurt) 21 zł
Kurier NIFE 21 zł
Kurier GP 21 zł
Kurier Hellux GLS 21 zł
Kurier GLS (Wings) 25 zł
Kurier Regnum 25 zł
Kurier Alltosport 25 zł
Kurier Platinet 25 zł
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 223759460

Zostaw telefon

Tygielek do parzenia kawy po turecku z linii naczyń Burgundy Metallic firmy Berlinger Haus

Cechy:

  • wykonany z aluminium z powłoką tytanową, uchwyt soft touch
  • posiada praktyczny dzióbek do nalewania
  • pojemność - 660 ml
  • średnica - 10 cm
  • wysokość - 11 cm
  • idealny do parzenia kawy, herbaty oraz podgrzewania np. mleka
  • łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu
  • działa na kuchenkach ceramicznych, gazowych, elektrycznych (poza indukcyjnymi)

Kawa po turecku słynie przede wszystkim ze sposobu jej przygotowania. Do parzenia kawy tureckiej używa się specjalnego tygielka. Do kawy po turecku NIE dodajemy w ogóle mleka! Serwujemy ją w małych filiżankach zwanych demitasse (nazwa pochodzenia francuskiego, co oznacza "pół szklanki").

Składniki

- 1 łyżka drobno zmielonej kawy

- 1 szklanka wody

- 1/8 łyżeczki zmielonego kardamonu lub 1 kardamon w strąku,

- 1 łyżka cukru (wg. gustu smakowego)

Sposób przygotowania

Do przygotowania kawy po turecku, potrzebujemy tygielka. Kawę wsypujemy do tygielka, dodajemy także cukier i zalewamy wodą. Stawiamy tygielek na ogniu i trzymamy aż do momentu pojawienia się piany. Zdejmujemy pianę i ponownie stawiamy na ogniu. Ten proces powtarzamy trzykrotnie. Pamiętaj - kawy po turecku NIE MOŻNA GOTOWAĆ! Kawę z tygielka przelewamy bezpośrednio do filiżanek. Smacznego!

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.