• Kategorie
  • TYGIELEK DO PARZENIA KAWY PO TURECKU 660ml BERLINGER HAUS BH-6952

Symbol: BH-6952
65.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 14
Kurier DPD (AquaPlanet) 14
Kurier DPD (Hkarm) 14.99
Kurier UPS (Hanipol) 14.99
Kurier DPD (VIVA) 15
Kurier InPost (GiftWorld) 15
Kurier Ptak 15
Kurier Kinghoff 15
Kurier GLS (HandSfe) 15
Kurier Alizoo 15
Kurier TNT (Levenhuk) 15
Kurier Handbags 15
Kurier NIFE 15
Kurier InPost (DROPCOM) 15.5
Kurier Kringle 15.9
Kurier (VOOC) 16
InPost Kurier (Ikonka) 16
Kurier GLS (Office Support) 16
Kurier (BenBaby) 17
Kurier Hellux GLS 17
Kurier DPD (PrezentyHurt) 17.22
Kurier InPost (Chłopcy z Rancza) 18.49
Kurier GP 19.99
Kurier 20
Kurier FedEx (Happet) 20
Kurier GLS (Wings) 20
Kurier InPost Berlinger 20
Kurier Regnum 25
Kurier Alltosport 25
Kurier Platinet 25
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 223759460

Zostaw telefon

Tygielek do parzenia kawy po turecku z linii naczyń Rose Gold Metallic firmy Berlinger Haus

Cechy:

  • wykonany z aluminium z powłoką tytanową, uchwyt soft touch
  • posiada praktyczny dzióbek do nalewania
  • pojemność - 660 ml
  • średnica - 10 cm
  • wysokość - 11 cm
  • idealny do parzenia kawy, herbaty oraz podgrzewania np. mleka
  • łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu
  • działa na kuchenkach ceramicznych, gazowych, elektrycznych (poza indukcyjnymi)

Kawa po turecku słynie przede wszystkim ze sposobu jej przygotowania. Do parzenia kawy tureckiej używa się specjalnego tygielka. Do kawy po turecku NIE dodajemy w ogóle mleka! Serwujemy ją w małych filiżankach zwanych demitasse (nazwa pochodzenia francuskiego, co oznacza "pół szklanki").

Składniki

- 1 łyżka drobno zmielonej kawy

- 1 szklanka wody

- 1/8 łyżeczki zmielonego kardamonu lub 1 kardamon w strąku,

- 1 łyżka cukru (wg. gustu smakowego)

Sposób przygotowania

Do przygotowania kawy po turecku, potrzebujemy tygielka. Kawę wsypujemy do tygielka, dodajemy także cukier i zalewamy wodą. Stawiamy tygielek na ogniu i trzymamy aż do momentu pojawienia się piany. Zdejmujemy pianę i ponownie stawiamy na ogniu. Ten proces powtarzamy trzykrotnie. Pamiętaj - kawy po turecku NIE MOŻNA GOTOWAĆ! Kawę z tygielka przelewamy bezpośrednio do filiżanek. Smacznego!

 

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.