-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Kategorie
-
Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 30cm


Wysyłka w ciągu | 7 dni | ||
Cena przesyłki |
0
|
||
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN | 4960375027414 |
Zamówienie telefoniczne: 223759460
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 30cm
Soba-kiri charakteryzuje - bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji - jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.
Taki kształt,z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nitki wykorzystywane w tradycyjnej kuchni japońskiej.
W przypadku soba-kiri,niezwykle istotne jest umiejętne ostrzenie. Żeby sprawdził się w swoim zadaniu, krawędź tnąca musi być idealnie prosta na całej długości - w przypadku niedoskonałości makaron udon nie będzie odpowiednio oddzielony.
Dane techniczne:
Ostrze - stal rdzewna, rdzeń - Shirogami #2
Rękojeść - stalowa opleciona sznurkiem
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,0 cm
Długość ostrza - 30,0 cm
Szerokość klingi - 12,3 cm
Grubość klingi - 6,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 869 g
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również