• Kategorie
  • Tojiro Hand Made VG-10 Micarta, Nóż Santoku 17cm

Symbol: W2/SA170-V63R
Brak towaru
2299.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 7 dni
Cena przesyłki 0
Kurier DPD (Tojiro) 0
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon

Nóż kuchenny Santoku 17 cm Tojiro Hand Made

Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzeń VG-10, 63 warstwy
Rękojeść - micarta, mosiądz
Twardość - 60 +/- 1
Długość całkowita - 29,5 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,8 cm
Grubość klingi - 2,9 mm
Sposób ostrzenia - dwustronny
Waga - 212 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.