• Kategorie
  • TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697

Symbol: KH-3697
17.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 2-5 dni
Cena przesyłki 21
Kurier 21
Kurier FedEx (Happet) 21
Kurier DPD (Hkarm) 21
InPost Kurier (Ikonka) 21
Kurier InPost (Chłopcy z Rancza) 21
Kurier InPost (DROPCOM) 21
Kurier InPost (GiftWorld) 21
Kurier UPS (Hanipol) 21
Kurier Ptak 21
Kurier Kinghoff 21
Kurier GLS (HandSfe) 21
Kurier Alizoo 21
Kurier InPost Berlinger 21
Kurier TNT (Levenhuk) 21
Kurier GLS (Office Support) 21
Kurier Kringle 21
Kurier DPD (AquaPlanet) 21
Kurier Handbags 21
Kurier DPD (PrezentyHurt) 21
Kurier NIFE 21
Kurier GP 21
Kurier Hellux GLS 21
Kurier GLS (Wings) 25
Kurier Regnum 25
Kurier Alltosport 25
Kurier Platinet 25
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 223759460

Zostaw telefon

Rzadko zdajemy sobie sprawę jak ważną i niedocenianą czynnością podczas przygotowywania potraw jest profesjonalne mierzenie ich temperatury podczas obróbki cieplnej. Zwykle polegamy na swoich, niestety często zawodnych zmysłach. Często do oceny potrawy używamy zmysłu wzroku i węchu. Czy w ten sposób jednak, np. po kolorystyce pieczonej sztuki mięsa, możemy coś powiedzieć o jej zewnętrznych partiach? Co jednak dzieje się wewnątrz? Jest to ważne zwłaszcza przy większych kawałkach pieczonych mięs. Możemy co prawda rozkroić mięso w trakcie pieczenia ale wtedy, i tak raczej oglądamy niż mierzymy. Tutaj z pomocą przychodzą nam profesjonalne termometry kucharskie. Zwykle są to wyspecjalizowane mierniki specjalnie przeznaczone do mierzenia temperatury potraw. Posiadają sondę, tj. rodzaj termoprzewodzącego szpikulca, który wkuwany jest w pieczone mięso. Dzięki niemu wiemy jaką temperaturę ma potrawa w środku.

Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:

  • wołowina powinna osiągnąć min. 63° C;
  • drób i wieprzowina -  min. 74° C przez co najmniej 2 minuty;
  • potrawy regenerowane - min. 75° C;
  • potrawy przechowywane - min. 63° C.

Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona  w kilku miejscach.

Specyfikacja:

- Termometr wykonany ze stali nierdzewnej.

- Czytelna tarcza z motywami zwierząt.

- Dokładność potwierdzona certyfikatem.

- Średnica tarczy ok. 5cm.

- Długość całkowita ok. 14cm.

- Wskazuje temperaturę od 0C do 120C.

Szerokość 5
Wysokość 5
Długość 15
Kod CN 90251980
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.