• Kategorie
  • Satake Aogami Pro Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Brak towaru
699.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 7 dni
Cena przesyłki 15
Kurier DPD (Tojiro) 15
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon

Aogami Pro Satake Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif - czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzewna stal Blue Aogami #2
Rękojeść - drewno wenge
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 2,9 cm
Grubość klingi - 3,7 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 135 g

Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienitastal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.