• Kategorie
  • Satake Aogami Pro Nóż Deba 18 cm

Brak towaru
989.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 7 dni
Cena przesyłki 15
Kurier DPD (Tojiro) 15
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon

Aogami Pro Satake Nóż kuchenny Deba 18 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Dane techniczne:

Ostrze - rdzewna stal Blue Aogami #2
Rękojeść - drewno wengeTwardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,3 cm
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 5,5 cm
Grubość klingi - 7,5 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 339 g

Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienitastal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.