-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Kategorie
-
Satake Aogami Pro Nóż Deba 18 cm


Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 7 dni | ||
Cena przesyłki |
15
|
||
Dostępność |
Brak towaru
|
Kod kreskowy | |
EAN | 4956617802970 |
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Aogami Pro Satake Nóż kuchenny Deba 18 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzewna stal Blue Aogami #2
Rękojeść - drewno wengeTwardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,3 cm
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 5,5 cm
Grubość klingi - 7,5 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 339 g
Aogami #2 (YSS), tzw. Blue Steel, to wyśmienitastal wysokowęglowa o bardzo wysokiej czystości, produkowana przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię oczyszczania żelaza zwaną Tatara. Ostrza wykonane z tego materiału są wyjątkowo twarde i zachowują ostrość przez długi czas, ponieważ dzięki dodatkowi chromu i wolframu są bardziej odporne na ścieranie i pękanie niż inne stale węglowe. Niezwykle mocne rdzenie okuto miękkim żelazem, więc noże z tej serii są łatwe w utrzymaniu i świetnie się sprawdzają na co dzień.
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również
- Produkty podobne