• Kategorie
  • SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588

Symbol: KB-7588
82.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 21
Kurier 21
Kurier FedEx (Happet) 21
Kurier DPD (Hkarm) 21
InPost Kurier (Ikonka) 21
Kurier InPost (Chłopcy z Rancza) 21
Kurier InPost (DROPCOM) 21
Kurier InPost (GiftWorld) 21
Kurier UPS (Hanipol) 21
Kurier Ptak 21
Kurier Kinghoff 21
Kurier GLS (HandSfe) 21
Kurier Alizoo 21
Kurier InPost Berlinger 21
Kurier TNT (Levenhuk) 21
Kurier GLS (Office Support) 21
Kurier Kringle 21
Kurier DPD (AquaPlanet) 21
Kurier Handbags 21
Kurier DPD (PrezentyHurt) 21
Kurier NIFE 21
Kurier GP 21
Kurier Hellux GLS 21
Kurier GLS (Wings) 25
Kurier Regnum 25
Kurier Alltosport 25
Kurier Platinet 25
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 223759460

Zostaw telefon

Szynkowar to specjalne urządzenie kuchenne przeznaczone do parzenia różnego rodzaju szynek, mielonek i innych wyrobów mięsnych. Prosty w obsłudze i budowie. Składa się z głównego pojemnika, płytki dociskowej i pokrywki ze sprężynką. Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Z boku garnka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Zakres temperatur 0°C - +120°C.

Zestaw zawiera również woreczki foliowe 17x32 cm, w opakowaniu 10szt. Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Produkt w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04 mm.

 

Wymiary szynkowara:

Pojemność: 1.5l

Wysokość całkowita: 19.5 cm

Wysokość tuby: 17 cm

Średnica 11.5 cm 

Wymiary woreczków:

Szerokość produktu: 17 cm

Wysokość produktu: 32 cm (10szt.)

Sposób przygotowania mięs w szynkowarze.

-Wybrany kawałek mięsa należy zamarynować już dzień wcześniej, by zdążyło przesiąknąć wszystkimi aromatami przypraw.

-Zamarynowane mięso przekładamy do specjalnego woreczka foliowego, a następnie umieszczamy w głównym pojemniku.

-Umieszczamy nakładkę dociskową ze sprężynką i pokrywką, zamykając w ten sposób szynkowar z mięsnym wsadem.

-Szynkowar wstawiamy do garnka i napełniamy wodą do 3/4 wysokości urządzenia.

 

-Zaczynamy podgrzewać wodę i parzyć szynkę zgodnie z wybranym przepisem. Zazwyczaj należy parzyć ją w temperaturze wody ok. 75-80°C przez 2-3 godziny, by temperatura mięsa wewnątrz szynkowaru wzrosła do ok. 72°C. Na pewno nie powinna przekraczać 80-90°C.

-Kontrolujemy temperaturę za pomocą zewnętrznego termometru. Nie dopuszczamy jednak do wrzenia wody. Szynka ma się parzyć, a nie gotować.

-Po zakończeniu parzenia szynki, schładzamy szynkowar, polewając go zimną wodą. Odstawiamy do wystudzenia, wkładamy do lodówki i dopiero po upływie doby, gdy mięso nabierze zwartej konsystencji, wyciągamy woreczek z gotową szynką.

Szerokość:
13
Wysokość:
15
Długość:
12
Kod CN:
73239300
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.