• Kategorie
  • MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 750ml

Symbol: JJ-260562
23 zł
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 21 zł
Kurier 21 zł
Kurier FedEx (Happet) 21 zł
Kurier DPD (Hkarm) 21 zł
InPost Kurier (Ikonka) 21 zł
Kurier InPost (Chłopcy z Rancza) 21 zł
Kurier InPost (DROPCOM) 21 zł
Kurier InPost (GiftWorld) 21 zł
Kurier UPS (Hanipol) 21 zł
Kurier Ptak 21 zł
Kurier Kinghoff 21 zł
Kurier GLS (HandSfe) 21 zł
Kurier Alizoo 21 zł
Kurier InPost Berlinger 21 zł
Kurier TNT (Levenhuk) 21 zł
Kurier GLS (Office Support) 21 zł
Kurier Kringle 21 zł
Kurier DPD (AquaPlanet) 21 zł
Kurier Handbags 21 zł
Kurier DPD (PrezentyHurt) 21 zł
Kurier NIFE 21 zł
Kurier GP 21 zł
Kurier Hellux GLS 21 zł
Kurier GLS (Wings) 25 zł
Kurier Regnum 25 zł
Kurier Alltosport 25 zł
Kurier Platinet 25 zł
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 223759460

Zostaw telefon

Dzbanek stalowy, który może służyć nam jako mlecznik do serwowania ciepłego mleka do kawy oraz do spieniania mleka w ekspresach ciśnieniowych wyposażonych w dyszę parową. Jak wiadomo, mleko najlepiej spieniać w metalowym dzbanku z odpowiednim dzióbkiem, żeby uzyskać dobrą konsystencję mleka i aby móc ładnie i zgrabnie wylać je do kawy. Dzbanek posiada dzióbek przeznaczony do latte art, idealny do spieniania mleka i przygotowania cappuccino.

Materiał: stal nierdzewna

Wymiary: średnica 9,5 cm, wysokość 12 cm

Pojemność: 750 ml

Szczegóły:

- Mlecznik do serwowania i spieniania mleka

- Posiada uchwyt i dzióbek dla łatwiejszego nalewania.

Jak spienić idealnie mleko?

  1. Zimne mleko należy nalać do dzbanuszka. Należy pamiętać żeby nie było go zbyt dużo - spienione mleko zwiększy swoją objętość dwukrotnie, więc musi mieć dla siebie trochę miejsca.
  2. Dzbanuszek z mlekiem lekko przechylamy i wkładamy do niego dyszę - powinna znajdować się tuż pod powierzchnią mleka.
  3. Włączamy urządzenie i wykonując dzbankiem koliste ruchy spieniamy mleko. Dysza powinna cały czas być tuż pod powierzchnią.
  4. Gdy mleko się już spieni i jego objętość się zwiększy, wówczas przesuwamy dyszę nieco głębiej, dzięki czemu podgrzejemy dolną warstwę mleka.
  5. Idealna temperatura to około 65°C - 70°C. W tej temperaturze rozpuszcza się zawarta w mleko laktoza, która nadaje mu słodki smak. Wyższa temperatura spowoduje ścięcie białka i spienienie się Wam nie uda. Bariści używają niekiedy specjalnych termometrów wkładanych do dzbanków. Pewnie takiego nie macie, więc po prostu przerwijcie podgrzewanie kiedy dzbanek zrobi się nieprzyjemnie gorący.
  6. Na koniec zastukajcie w dzbanek żeby banieczki mleka nieco opadły. Gotowe! Mleko można dolać do espresso i zrobić cappuccino, latte lub inną kawę.
Szerokość:
7
Wysokość:
8
Długość:
10
Kod CN:
73239300
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.