• Kategorie
  • MLECZNIK DZBANEK STALOWY DO SPIENIANIA MLEKA 600ml 2210

Symbol: 2210
55.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 21
Kurier 21
Kurier FedEx (Happet) 21
Kurier DPD (Hkarm) 21
InPost Kurier (Ikonka) 21
Kurier InPost (Chłopcy z Rancza) 21
Kurier InPost (DROPCOM) 21
Kurier InPost (GiftWorld) 21
Kurier UPS (Hanipol) 21
Kurier Ptak 21
Kurier Kinghoff 21
Kurier GLS (HandSfe) 21
Kurier Alizoo 21
Kurier InPost Berlinger 21
Kurier TNT (Levenhuk) 21
Kurier GLS (Office Support) 21
Kurier Kringle 21
Kurier DPD (AquaPlanet) 21
Kurier Handbags 21
Kurier DPD (PrezentyHurt) 21
Kurier NIFE 21
Kurier GP 21
Kurier Hellux GLS 21
Kurier GLS (Wings) 25
Kurier Regnum 25
Kurier Alltosport 25
Kurier Platinet 25
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 223759460

Zostaw telefon

Dzbanek stalowy, który może służyć nam jako mlecznik do serwowania ciepłego mleka do kawy oraz do spieniania mleka w ekspresach ciśnieniowych wyposażonych w dyszę parową. Jak wiadomo, mleko najlepiej spieniać w metalowym dzbanku z odpowiednim dzióbkiem, żeby uzyskać dobrą konsystencję mleka i aby móc ładnie i zgrabnie wylać je do kawy. Dzbanek posiada dzióbek przeznaczony do latte art, idealny do spieniania mleka i przygotowania cappuccino.

Materiał: stal nierdzewna malowana proszkowo na kolor czarny

Wymiary: średnica 8 cm, wysokość 11 cm

Pojemność: 600 ml

Szczegóły:

- Mlecznik do serwowania i spieniania mleka

- Posiada uchwyt i dzióbek dla łatwiejszego nalewania.

- Wewnątrz praktyczna miarka co 50 ml.

Jak spienić idealnie mleko?

  1. Zimne mleko należy nalać do dzbanuszka. Należy pamiętać żeby nie było go zbyt dużo - spienione mleko zwiększy swoją objętość dwukrotnie, więc musi mieć dla siebie trochę miejsca.
  2. Dzbanuszek z mlekiem lekko przechylamy i wkładamy do niego dyszę - powinna znajdować się tuż pod powierzchnią mleka.
  3. Włączamy urządzenie i wykonując dzbankiem koliste ruchy spieniamy mleko. Dysza powinna cały czas być tuż pod powierzchnią.
  4. Gdy mleko się już spieni i jego objętość się zwiększy, wówczas przesuwamy dyszę nieco głębiej, dzięki czemu podgrzejemy dolną warstwę mleka.
  5. Idealna temperatura to około 65°C - 70°C. W tej temperaturze rozpuszcza się zawarta w mleko laktoza, która nadaje mu słodki smak. Wyższa temperatura spowoduje ścięcie białka i spienienie się Wam nie uda. Bariści używają niekiedy specjalnych termometrów wkładanych do dzbanków. Pewnie takiego nie macie, więc po prostu przerwijcie podgrzewanie kiedy dzbanek zrobi się nieprzyjemnie gorący.
  6. Na koniec zastukajcie w dzbanek żeby banieczki mleka nieco opadły. Gotowe! Mleko można dolać do espresso i zrobić cappuccino, latte lub inną kawę.
Szerokość:
7
Wysokość:
10
Długość:
10
Kod CN:
73239300
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.