• Kategorie
  • Kakao w miodzie wielokwiatowym

Pojemność
44.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 7 dni
Cena przesyłki 21
InPost Kurier (GrupaPL) 21
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 223759460

Zostaw telefon

Kolor/smak
Czarny wpadający w czerwień. Smak intensywnie kakaowy zbliżony do wysokiej jakości czekolady.
Powstawanie pianki na górnej warstwie miodu jest naturalnym procesem i nie wpływa na jego jakość.

Konsystencja
Po procesie jego roztarcia na zimno jest smarowna bez wyczuwalnych grudek skrystalizowanego miodu.

Zawartość kakao: 12%

Data przydatności do spożycia: 2 lata

Polecany przy*
Kakao w swoim składzie zawiera przeciwutleniacze, które wspierają ochronę organizmu przed czynnikami chorobotwórczymi oraz wspomagają zwalczanie wolnych rodników. Zawarte w składzie polifenole wykazują działanie przeciwzakrzepowe, obniżające ciśnienie krwi w organizmie, zwiększające przepływ krwi do mózgu oraz pozytywnie wpływają na pamięć i koncentrację. Ponadto miód ten polecany jest także na naczynia krwionośne, alergie oddechowe oraz serca.

Przechowuj miód w ciemnym i chłodnym miejscu ponieważ, trzymany w temperaturze pokojowej, po pewnym czasie, w miarę przechowywania rozdziela się zwykle na dwie warstwy: górną - płynną i dolną skrystalizowaną. Nie ma to jednak żadnego wpływu na jego właściwości.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.