-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
- Kategorie
-
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny


Wysyłka w ciągu | 7 dni | ||
Cena przesyłki |
15
|
||
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN | 4943691804303 |
Zamówienie telefoniczne: 223759460
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny
Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi" znaczy w języku japońskim „wierzba", ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.
Dane techniczne:
Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - Drewno magnoliowe
Twardość ostrza - 56-57 HRC
Długość całkowita - 44,5 cm
Długość ostrza - 30 cm
Szerokość ostrza - 3,3 cm
Grubość klingi - 3,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny leworęczny
Waga - ok. 213 g
Nóż przeznaczony dla użytkowników leworęcznych.
- Produkty podobne
- Ostatnio oglądane produkty
- Inni Klienci kupili również