• Kategorie
  • Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Symbol: 1804210
Brak towaru
365.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 7 dni
Cena przesyłki 15
Kurier DPD (Tojiro) 15
Dostępność Brak towaru
Zostaw telefon

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 21 cm

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi" znaczy w języku japońskim „wierzba", ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dane techniczne:

Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - Drewno magnoliowe
Twardość ostrza - 56-57 HRC
Długość całkowita - 36 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość ostrza - 3,2 cm
Grubość klingi - 2,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 122 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.