Brytfanna firmy BERLINGER HAUS z serii GRANIT DIAMOND z powłoką granitową
Przystosowana do wszelkiego typu kuchenek, także do indukcyjnych.
Pokrywa ze szkła hartowanego zawierająca uchwyt z dozownikiem ze stali nierdzewnej (Arom Knob). Dzięki innowacyjnemu uchwytowi typu Aroma Knob można w wygodny sposób dozować do wnętrza brytfanny przyprawy lub oliwę np. smakową. Potrawa będzie dzięki temu soczysta i nie przypali się. W pokrywie wmontowany termometr, który pozwoli kontrolować temperaturę wewnątrz naczynia. W zestawie dodatkowy ruszt, na którym możemy położyć pieczeń aby nie dotykała bezpośrednio do dna brytfanki. Dzięki temu tworzy się cyrkulacja gorącego powietrza wokół całego dania. Ruszt może służyć także do piętrowego pieczenia dwuskładnikowego dania np. mięso i warzywa czy ziemniaki.
- 3-warstwowa powłoka granitowa bez PFOA oraz wolna od związków kadmu i ołowiu
- turboindukcja
- bezpieczne pieczenie w temperaturze: do +220 °C
- przystosowana do zmywarki (bez pokrywy)
- kolor: CZARNY
Rozmiary brytfanny: 34,5 x 24,5 x 10,9 cm,
Potrójna granitowa powłoka nieprzywierająca nie zawierająca szkodliwego PFOA (kwas perfluorooktanowy) oraz wolna od związków kadmu i ołowiu. Nowej generacji powłoka granitowa to wybór dla wszystkich, którzy chcą w prosty sposób przygotowywać zdrowe i smaczne posiłki, zapomnieć o przywieraniu jedzenia do dna garnka czy brytfanny i serwować potrawy o naturalnym smaku i w pełni soczyste. Można stosować zarówno do gotowania na kuchence jak i w piekarniku.
Granitowa powłoka non-stick to warstwa nowoczesnego teflonu która została wzbogacona miałem granitowym, dzięki czemu uzyskuje większą twardość. Jest twardsza niż zwykły teflon, ale przy tym zachowuje jego zalety: nie przypala, dobrze rozprowadza ciepło. Łączy zalety naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie zalety teflonu, ale jest bardziej odporna na uszkodzenia, przewyższa w tym nawet powłoki ceramiczne.
Granitowa powłoka sprawia, że naczynia są wyjątkowo odporne na wszelkie zarysowania i trwałe. Ten typ garnków i patelni pozwala również na smażenie przy użyciu minimalnej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią.